Conacul Ghika- Dofteana

foto: Conacul Ghika – Dofteana

Construit la sfârşitul secolului al XIX-lea ca şi castel de vânătoare, a traversat vremuri grele în timp, în special în perioada comunistă când toate obiectele de mobilier şi de decor/utilitate interioare au dispărut. Construcţia are încă o structură solidă iar aspectul exterior este impresionant. A fost construit după un proiect italian. Demisolul este ridicat din blocuri masive de piatră iar pereţii celorlalte două etaje sunt din cărămidă. Planşeele dintre demisol şi parter şi dintre parter şi etaj sunt susţinute de grinzi metalice masive. Pereţii exteriori sunt finisaţi cu placuţe ceramice cu aspect de cărămidă roşie. Toate ferestrele şi uşile exterioare sunt încadrate în “rame” masive de piatră frumos profilate şi finisate.
Castelul are 4 nivele: demisol, parter, etaj şi mansardă. Fiecare nivel are aproximativ 500mp.

Domeniul se află chiar în centrul Dofteanei, la 15 km de Comănești, iar programul de acces este zilnic între orele 9:00 și 18:00, contra unei sume de 5 lei – valoarea biletului de intrare. În ciuda accesului facil, puțină lume îi trece pragul, pentru că e atât de puțin cunoscut încât nu face parte din niciun traseu turistic din zonă.

Copyright © 2015. Centrul National De Informare Si Promovare Turistica Tg Ocna

Copyright © 2015. Centrul National De Informare Si Promovare Turistica Tg Ocna www.inforegio.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană vă invităm să viziţaţi www.fonduri-ue.ro

regio