Parcul dendrologic Hăghiac

foto: Parcul dendrologic Hăghiac

Parcul dendrologic Hăghiac se află pe valea Doftanei, în apropiere de Târgu Ocna, judeţul Bacău şi este o rezervaţie forestiera întinsă pe o suprafaţă de 24 hectare.
Forma neregulată a dispunerii parcelelor definesc stilul peisagist englezesc.
Arboretumul de aici numără peste 680 de specii şi prezintă o deosebită importanţă forestieră, botanică, didactică, stiinţifică şi social-culturală.
Parcul deţine o impresionantă colecţie de specii lemnoase, mai ales răşinoase, unele exotice: cedru de Oregon, larice japonez, ienupăr de Virginia, pinul de coastă, pinul de Himalaya, pinul galben, pinul negru, pinul de Jeffreyi, thuya gigantică, platanul de vest, stejarul de apă, stejarul negru, bradul de Cilicia, chiparosul de California. Se mai întâlnesc ginkgo biloba, molidul, scorusul, mălinul, arţarul, magnolia, carpenul, sălcioara, abanosul, fagul.
Arborii de aici au vârste cuprinse între 50-70 de ani.
Parcul dendrologic Hăghiac este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui să-l rataţi daca va aflaţi în apropiere.

Copyright © 2015. Centrul National De Informare Si Promovare Turistica Tg Ocna

Copyright © 2015. Centrul National De Informare Si Promovare Turistica Tg Ocna www.inforegio.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană vă invităm să viziţaţi www.fonduri-ue.ro

regio