Trasee turistice – biciclete – CNIPT Târgu Ocna

Trasee turistice – biciclete

foto: vedere generala Primaria Târgu-Ocna

Călătorie între cer şi pământ „ este un concurs de mountain bike cross country unic în România .
De ce este unic? În primul rând pentru că se poate pedala într-o mulţime de situaţii şi într-o grămadă de locuri.Spre deosebire de concursurile „obişnuite” de mountain bike, care te duc prin oraşe, sate pe dealuri şi prin paduri, la „Calatorie între cer şi pământ „ se poate pedala inclusiv sub pământ!
Organizatorii concursului de mountain bike – Societatea Naţională a Sării – SALROM , Primaria Tg.Ocna şi AS Transalpin Bike au definitivat
traseul competiţiei. Acesta are o lungime de aproximativ 15 km şi trece inclusiv prin Salină, Mina Trotus.
Traseul pleacă din centrul localitaţii, din Piaţeta Primariei, şi continua pe strazile oraşului unde traficul va fi oprit special pentru eveniment.Se ajunge în incinta Salinei Tg.Ocna unde se intra în curtea fabricii şi se traversează o serie de depozite. Acest lucru este înca o premieră, să poţi pedala în regim de concurs, de altfel în orice regim, prin regimul industrial, dar curat, pus la dispoziţie de gazda SALROM. Cu un setup potrivit se pot face o multime de fotografii excelente „unice”.
După ce se iese din depozite se intra în mină. Singura dată când s-a mai pedalat în acest mod într-o mină de sare a fost în luna februarie 2013 la Salina Slănic Prahova, unde a avut loc primul eveniment de acest tip –„ Călătorie spre Centrul Pământului 2013”, organizat tot de Salrom şi AS. Transalpin Bike.

La Tg.Ocna, Mina turistică se află la 240 m adancime aşa că până acolo ai de pedalat 3,1 km la vale prin tunelul de acces auto. Bucla din salină are în jur de 600 m lungime si se desfăşoară pe suprafaţa fermă din sare.Apoi, vrei nu vrei, trebuie să o iei la deal şi să urci inapoi cei 3,1 km pe tunel.
Ieşiţi înapoi la lumina naturală , vei ajunge în curând pe forestiere şi în pădure. Încă te afli în urcare şi vei continua aşa până când drumul forestier se transformă în drum de iarbă şi apoi poteca, până în cel mai înalt punct al traseului la 533 m altitudine.
Dacă până aici totul s-a petrecut mai domol şi ai avut chiar timp să admiri peisajul, să simţi mirosul padurii şi sa auzi ciripitul păsărilor, de acum poţi da drumul adrenalinei şi pedala la vale în cea mai mare viteză pe care ţi-o permite experienţa. Din cel mai înalt punct al traseului nu vei mai avea decât coborâre până înapoi în piaţeta Primăriei.Coborârea se desfăşoară pe poteci de iarbă, poteci de pământ, drumuri forestiere şi drumuri asfaltate sau pietruite.
Ajuns înapoi în piaţetă vei fi parcurs cei 15 km . Însă concursul nu s-a încheiat!
Cursa durează 120 de minute aşa că în acest răstimp vei pedala cei 15 km de cate ori vei putea.
Caştigătorul va fi cel care a facut cât mai multe ture în timpul alocat.

Web site evenimet – www.calatorie.transalpinbike.ro
Facebook eveniment – www.facebook.com/Calatorie
Traseu eveniment – http://goo.gl/mRmcgl
Prezentare video traseu – http://youtu.be/Go3didMkpVw
Prezentare video Dan Stefan – http://goo.gl/sBgOMJ
Prezentare video Nemesies Andrei – http://goo.gl/N94kP8

Copyright © 2015. Centrul National De Informare Si Promovare Turistica Tg Ocna

Copyright © 2015. Centrul National De Informare Si Promovare Turistica Tg Ocna www.inforegio.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe co-finanţate de Uniunea Europeană vă invităm să viziţaţi www.fonduri-ue.ro

regio